Begrippen van Bonussen

Letop.png

Deze pagina is niet volledig. Wordt binnenkort bijgewerkt.


Wat zijn bonussen en waar komen ze vandaan

 • Bonussen heb je op alle Items. Er zijn vele bonussen beschikbaar, en ze zijn altijd ergens handig voor.
 • Bonussen herken je aan een groene of rode kleur op je Items. Donkergroen zijn standaard bonussen die je niet kunt veranderen, maar wel te verbeteren door het Item te upgraden.
 • Je kunt zelf ook bonussen maken door gebruik te maken van een
  Achtergrond.png
  link={{{link}}}
   Gebruik Voorwerp. Hier kun je tot 4 bonussen toe op elke Item (op riem na) zetten. Deze kunnen ook falen. Om een vijfde bonus te zetten moet je een
  Achtergrond.png
  link={{{link}}}
   Gezegend Bol gebruiken. Ook deze kan falen. Nu zie je dat de kleur van de bonus iets lichter van groen is. Deze bonussen kun je zelf ook veranderen. Dat doe je met
  Achtergrond.png
  link={{{link}}}
   Betoverd Voorwerp. Deze kan nooit falen.
 • Welke bonussen je kan krijgen en hoe hoog de waardes ervan zijn is verschillend per item, om een overzicht te krijgen, klik dan hier.

De bonussen

(Max.) LP

Levens Punten.jpg
LP is een afkorting van Levens Punten. Het is je bron van leven. Bij elke Level-Up krijg je 40 LP erbij, ook per Vitaliteits Punt krijg je 40 LP erbij. Op items wordt deze bonus "Max. LP" benoemd.

Je hebt ook een soortgelijke naam, namelijk "LP + xx%". Hiermee word je basis LP (zonder items te dragen/gebruiken) met zoveel procent verhoogt.

Je kan LP verliezen door iemand jou schade toe te laten brengen. Bijvoorbeeld een Karakter die een Vaardigheid gebruikt, of een Monster die jou raakt. Wanneer je LP 0 is ben je dood. Sinds versie 16.1 kunnen spelers geen minus LP zien in de Karakter Status venster.

Men kan ook LP helen. Door gebruik te maken van Rood Brouwsel of andere Brouwsels. Ook heb je items die je LP 100% insta helen, bijvoorbeeld Zegening des Levens.

(Max.) TP

Toverpunten.jpg
TP is een afkorting van Tover Punten. Hiermee kan men Vaardigheden gebruiken. Ook is het nodig om je Paard op te roepen. TP word ook gebruikt om bijvoorbeeld Betoverd Mes Vaardigheid te blijven gebruiken, omdat die per seconde xxx TP vraagt.

Ook kunnen bepaalde Monsters TP van je "stelen". Dit is ook de bonus Kans om de TP van de vijand te nemen.

Net zoals LP, heb je met TP een soortgelijke naam "TP + xx%". Het heeft hetzelfde effect als LP maar dan voor TP.

Ook kun je TP helen door gebruik te maken van bijvoorbeeld Blauw Brouwsel. Bij 0 TP kun je geen Vaardigheden gebruiken, maar dit betekend niet dat je dood bent.

Vitaliteit

Vitaliteit werd deels uitgelegd bij de hoofdstuk LP. Per Vitaliteits Punt krijg je 40 LP. Maar je krijgt ook 1 Verdedigings Punt per Vitaliteits Punt.

Deze bonus kun je voornamelijk krijgen van Status Punten, die tot 90 punten maximaal haalbaar is.

Vitaliteit kan ook bepaalde Vaardigheden verhogen in kracht, met name de Mentale Krijger's Vaardigheden.

Daarnaast krijg je om de 3 Vitaliteits Punten 1 Magie Verdediging (let op: geen Magie Weerstand!)

Intelligentie

Intelligentie is de bron van TP. Per TP punt krijg je 20 TP, en een verhoging van Magie Schade van 2 en Magie Verdediging van 1 (let op: niet Magie Weerstand!)

Dit bonus is dé bron van schade voor de Sura en Sjamaan. Ook telt de Bloedrode Wolf Ziel voor de Lycaan mee.

Kracht

Kracht is weer een heel ander bron. Namelijk bij elke Karakter verhoogd het je Aanvals Waarde met 1 (uitzondering de Lycaan). Bij Krijgers en Suras krijg je om de 2 Kracht Punten nog eens een extra Aanvals Waarde punt erbij.

Het is ook een uitstekende manier om de Aura van het Zwaard te 'boosten', die sterk in Aanvals Waarde toeneemt per Kracht Punt.

Behendigheid

Behendigheid is waarschijnlijk wel het meest interessanste bonus. Het verhoogd je Aanvals Waarde van je Vaardigheden (op alle Karakters). Daarnaast geeft het elke derde Behendigheids Punt 1 Ontwijk. Bij ninja krijg je nog een extra Aanvals Waarde om de 2 Behendigheids Punten.

Vanaf Behendigheid 90 zul je om de 5 punten 1 Ontwijk krijgen. Dit is geen Kans om Pijlen te ontwijken, maar deze verminderd je tegenstanders schade.

Beweeg Snelheid

Beweeg Snelheid of Bewegings Snelheid is de loopsnelheid. Hoe hoger, hoe sneller je loopt.

Ze komen voornamelijk vandaan van Pantsers die ook een minus Beweeg Snelheid aangeven. Dit kan je compenseren door gebruik de maken van Steen der Snelheid. Schilden geven ook een minus Beweeg Snelheid die je kan compenseren door Schoenen te dragen.

Uiteindelijk kun je niet sneller lopen dan je kan. Bij 200 of hoger Beweeg Snelheid zul je niet meer sneller lopen - er bestaat zelfs een kans dat je zó snel loopt dat je en glitch krijgt en terug geteleporteerd wordt. Om dit te voorkomen wordt aangeraden om maximaal 240 Beweeg Snelheid te gebruiken.

Je kan nog meer dingen gebruiken om je Beweeg Snelheid te verhogen. Bijvoorbeeld Violet Brouwsel, Windschoenen of gebruik maken van Vaardigheden.

Een standaard icoon voor Beweeg Snelheid is deze: Icoon Bewegingssnelheid.png

Aanvals Snelheid

Aanvals Snelheid laat je snelheid van slaan zien. Hoe hoger, hoe sneller je slaat. Deze kan vooral worden verkregen uit een standaard bonus van Wapens en Armbanden.

Net als met Beweeg Snelheid heeft deze een maximale waarde, namelijk ook 200. Je kunt Aanvals Snelheid nog verder boosten met Groen Brouwsel of bepaalde items.

Een standaard icoon voor Aanvals Snelheid is deze: Icoon Aanvalssnelheid.png

(Magische) Aanvals Waarde

Er zijn drie soorten (Magische) Aanvals Waarde: 1 die je standaard hebt op Wapens, 1 die je kunt krijgen als bonus op je Pantser, en je hebt nog 1 die anders is - namelijk op de Alchemie.

Aanvals Waarde verhoogt je schade. Deze kun je krijgen door bijvoorbeeld Kracht te verhogen. Maar ook per level-up krijg je 2 Aanvals Waarde. De Aanvals Waarde op Wapens zijn speciaal: hoe verder de waardes uiteen vallen, hoe meer kans op een groot hoeveelheid schade - maar wel binnen de waardes.

Aanvals Waarde als Bonus op Pantsers verhoogt gewoon je Aanvals Waarde, meer niet.

De Aanvals Waarde op je Alchemie, is eigenlijk een soort "procent". Je schade is fors toegenomen met deze waarde, wat ook een aanrader is op je Alchemie.

Het verschil met Aanvals Waarde en Magische Aanvals Waarde is dat Magische Aanvals Waarde alleen werkt voor Vaardigheden met Magische Schades. Zo dus Zwarte Magie Suras en Sjamanen.

Verdediging

Verdediging is dé manier om je te verdedigen tegen Monsters. Hoe hoger, hoe minder schade ze je maken.

Verdediging krijg je voornamelijk van Pantsers, Helmen en Schilden. Ook per level-up en 1 Vitaliteits Punt krijg je 1 verdediging. Om nog meer verdediging te krijgen kun je SamBo Water of Witte Dauw gebruiken. Ook heb je nog Steen der Verdediging.

Er zit wel 1 nadeel aan: als een speler of Monster een Penetratie of Perforerend Schot aflost op jou, dan is zijn schade verhoogd met jouw totale verdediging. Oftewel: tegenstander schade + jouw verdediging. Daarom is teveel verdediging niet goed tegen bepaalde Monsters, maar ook zeker niet goed tegen spelers. Wat wel weer zo is, dat wanneer je veel verdediging hebt, doen spelers ook weineger schade. Men moet hier de juiste balans vinden.

LP/TP Regeneratie

LP of TP Regeneratie werkt als volgt: hoe meer Regeneratie, hoe meer LP of TP je herstelt.

Om een snelle Regeneratie te krijgen moet je stilstaan. De Regeneratie zal halveren wanneer je loopt of aan het vechten bent. En de Regeneratie zal stoppen wanneer je Vergiftigt of Bloeding hebt.

Ook houd het in dat hoe meer LP of TP je hebt, je meer Regeneratie nodig bent om hetzelfde effect terug te winnen. Een echt merkbaar gevoel van deze bonus is wanneer je het 100% of meer hebt.

Schade zal geabsorbeerd worden door LP/TP

De werking van Absorbatie gaat als volgt: de gegeven percentage word uit je schade tegen monsters gehaald en toegevoegd aan je LP of TP.

Dus bijvoorbeeld je slaat 6000 schade op een bepaalde monster, en je hebt 20% LP of TP Absorbatie, dan word 1200 LP of TP telkens aan je LP of TP toegevoegd. Dit werkt echter niet met Vaardigheden en ook niet tegen Spelers.

De Vaardigheid Betoverd Mes heeft op niveau P standaard 12% LP Absorbatie. Dit is al een groot voordeel voor Suras.

Kans om LP/TP te herstellen

Dit bonus werkt juist andersom dan LP/TP Absorbatie. Hier gaat het om vaardigheden.

Wanneer men als voorbeeld 20% kans om LP te herstellen heeft, dan heb je 20% kans wanneer je een vaardigheid doet tegen een Monster, die ook gelijk dood is, om extra LP te herstellen. De hoeveelheid is echter random. Het gaat hier om gedode monsters die tellen voor extra LP herstel.

Hoewel deze bonus beperkt kan worden verkregen (Armbanden en Drakensteen Alchemie) is het een heel goedwerkend bonus. Het heeft echter geen eventuele waarde tegen Spelers.

Spreuk Snelheid

Met Spreuk Snelheid herlaad je je vaardigheden sneller mee op.

Het komt voornamelijk vandaan van Kettingen. Ook heb je nog een maximum van 20% op Pantsers en Wapens. 25% Van Steen der Terugkeer. Daarnaast een Buff Gezwindheid die op niveau P 44% geeft. Uiteindelijk nog Brouwsel van Haast die ook 20% geeft.

Voorbeeld: Een vaardigheid heeft normaal gezien 15 seconden nodig om te herladen. 100% Krijg je standaard als Spreuk Snelheid. Dus 15 seconden is 100%. Nu heb je 200% Spreuk Snelheid. Dat houdt in een halvering van de herlaad tijd. Dat is dus 7,5 seconden.

Spreuk Snelheid word ook wel Tover Snelheid genoemd in je Status Karakter venster. Spreuk Snelheid is erg handig voor vaardigheden die al snel laden.

Kans op Kritieke Slag

Wanneer je succesvol een Kritieke Slag uitdeelt, zul je dubbel zoveel schade maken.

Je kunt het herkennen aan een felle, lichtgele flits. Dit bonus is één van de belangrijkste bonus die men wilt hebben. Het komt vooral vandaan van Draken Hulp. Steen der Doodslag, Rode Dauw, Kritieke Slag geven nog is een grote buff. Je hebt ook nog Bonussen op Hemelse Traan Armband, of gewoon los op Schoenen en Kettingen.

Kritieke Slag werkt ook op Vaardigheden. De kans hierbij is 2x lager dan gewone slagen. Voorbeeld: je hebt 100% kans op Kritieke Slag, dan zullen normale slagen altijd "Kritten", terwijl vaardigheden maar 25% kans hebben.

Kans op Penetrerende Schoten

Wanneer een Perforerende Schot succesvol afgelost is, doorboor je je vijand's verdediging.

Één van de meestgekozen bonussen voor PvP. Je vijand's verdediging word opgeteld met jouw schade. Het werkt ook voor PvM. Vooral voor Metin Stenen is het een favoriet.

De Hemelse Traan Ketting is een beroemde item waar Penetratie Bonus in voorkomt. Anders dan dat is er nog Steen der Penetratie, Perforerende Slag of Roze Dauw.

Net als Kritieke Slag werkt de formule hetzelfde: wanneer je 100% Penetrerende Schoten hebt, zullen je gewone slagen altijd perforeren. Maar bij vaardigheden is het 2x lager, dus 25%.

Kans om Aanvallen te blokkeren tegen het Lichaam

Maakt het mogelijk om fysieke aanvallen geen schade toe te brengen. Wanneer succesvol, zul je "MISS" zien.

Een echte PvM bonus. Monsters en normale slagen van spelers zullen dan geen schade maken. Het werkt echter niet tegen Pijlen. Hiervoor is de Kans om Pijlen te ontwijken.

De herkomst is bekend van Feniks Schoenen, Qilin Schoenen, Level 60 Helmen of Steen der Uitwijking. Ook kan het voorkomen bij bonussen op Schilden.

Kans om Pijlen te ontwijken

Maakt het mogelijk om pijlen geen schade toe te brengen. Wanneer succesvol, zul je "MISS" zien.

Puur gericht tegen Ninja's die pijlen afvuren en monsters die Pijlen of magische bollen afschieten. Het zal niet werken tegen gewone slagen.

Het komt voor bij Nimbus Schoenen, Glorieuze Laarzen of Steen der Ontwijking. Het kan ook voorkomen als bonus bij Helmen of Schoenen.

Max. Uithoudingsvermogen

Je conditie. Hoe langer je loopt, de sneller je gele balkje afloopt, die te herkennen is linksonder je scherm.
Uithoudingsvermogen.jpg

Het zal echter niet altijd aflopen wanneer je aan het lopen bent. Pas bij activatie van Vaardigheden of voorwerpen in je Inventaris, zal er altijd 50% conditie worden ontnomen. Wanneer je uithoudingsvermogen 0 is, loopt je heel langzaam. Na enkele seconden is de balkje weer vol en kan je weer normaal lopen. Wanneer je stilstaat zal het balkje zich ook vol helen.

Je kan deze bonus verhogen door bepaalde items te dragen. Dat zijn Houten Armband en Gouden Schoenen. Verder zal de waarde een beetje omhoog gaan per level.

Kans om de TP van de vijand te nemen

Werkt alleen bij PvP. Het kan de TP van je tegenstander verminderen.

Wanneer je bijvoorbeeld 10% kans hebt, zal je, wanneer succesvol, ook 10% van je vijand's TP afnemen. Het werkt alleen bij gewone slagen en geen Vaardigheden.

De bonus kan verkregen worden als bonus op Oorbellen of Armbanden

Kans op ERV Bonus

Geeft kans om dubbele ervaring te krijgen.

Zal alleen in PvM werken. Wanneer je bijvoorbeeld 20% kans hebt, zal je dubbel zoveel Ervaring krijgen van Monsters. Het werkt ook in een Groep. Zal de groepsleider dubbel ervaring krijgen, dan de gehele groep ook.

Het kan worden verkregen als bonus op Kettingen, Schilden en Schoenen. Het staat ook standaard op een Blauw Draken Boog.

Kans om dubbel zo veel Voorwerpen te laten vallen

Kans om dubbele Yang te laten vallen

Langzaam maken Kans

Kans op Blackout

Vergiftigings Kans/Bloedingsaanval

Sterk tegen

Monster/Halfmensen/Dieren/Orks/Mystici/Ondoden/Duivel

Krijger/Sura/Ninja/Sjamaan/Lycaan

Weerstand/Verdediging

Magie/Wind/Bliksem/Vuur/IJs/Duister/Aarde

Zwaard/Twee-Handig/Mes/Pijl/Bel/Waaier/Klauwen

Verdedigings Kans tegen Krijger/Sura/Ninja/Sjamaan/Lycaan aanvallen

Gemiddelde Schade

Vaardigheid Schade

Verdediging tegen blackouts/langzaam maken

Weerstand tegen Gemiddelde/Vaardigheden Schade

Andere bonussen

Magie Schade

Magie Verdediging